Ro De Uk

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Rasinari, atestat de la 1204, este cel mai vechi sat din marginimea Sibiului, o asezare reprezentativa pentru portul si obiceiurile populare specifice marginimii. Punctele de interes constituie adevarate atractii turistice: cimitirul cu biserica, monumentul mitropolitului Andrei Saguna, Biserica Veche, casa natala a poetului Octavian Goga, Muzeul Etnografic, Muzeul Episcopiei, troitele, Scoala Veche. Turistii pot participa la manifestari culturale diverse de-a lungul întregului an: „Zilele culturale Octavian Goga si Emil Cioran”, obiceiurile traditionale de Pasti, Craciun si de Anul Nou si multe alte manifestari folclorice. Se pot organiza drumetii si excursii atât în comuna, cât si în împrejurimi: statiunea Paltinis, Coasta Boaci, Cabana Curmatura, Santa, Magura, Cetatea Cisnadioarei, Râul Caselor si nu în ultimul rând Muzeul Civilizatiei Populare Astra, muzeul cu cea mai mare întindere din Europa.

Statiunea Paltinis este cea mai înalta statiune din tara. Pârtia de schi dispune de telescaun si baby-lift. Un important obiectiv turistic îl constituie Schitul, o biserica de lemn unde se afla mormântul filozofului Constantin Noica. Casa memoriala Constantin Noica, unde filozoful si-a trait ultimii ani de viata, este de asemenea un punct de interes.

Aproape de Rasinari se afla Cisnadioara, unde sasii au construit prima biserica în stil romanic de pe teritoriul României. Platoul din jurul bisericii este înconjurat cu o fortificatie circulara, una dintre cele mai vechi cetati taranesti ardelene.

 
Valid XHTML 1.0 Transitional